Naslovnica Savjeti Zanimljivosti Firefox 5 - najbolji web preglednik u novoj verziji

Firefox 5 - najbolji web preglednik u novoj verziji Ispis

Firefox 5Jučerašnjim izlaskom Firefoxa 5, započeo je novi ubrzani ciklus izdavanja novih verzija popularnog web preglednika.

Ova verzija donosi bolje korištenje memorije i procesora, napredne opcije za podešavanje privatnosti surfanja web stranicama, te bolju optimizaciju za prikaz web stranica koje koriste (nove) HTML5 i CSS3 standarde.

Prethodna verzija 4, izašla 22.03.2011., dala je Firefoxu novi izgled korisničkog sučelja te mu je trebala povećati brzinu. Uz to su uvedene mogućnosti grupiranja tabova, app-tabovi, redizajniran je upravitelj proširenjima (add-on manager) i uvedena integracija Firefox Sync-a. Poboljšana je podrška za standarde HTML5, CSS3, WebM i WebGL.

Iako mi to nismo primijetili, mnogi korisnici su se žalili na povečano trošenje radne memorije u Firefoxu 4.

Novi Firefox 5 ne donosi novi izgled korisničkog sučelja, ali ispravlja probleme sa prekomjernim trošenjem radne memorije i procesora. Uz to omogućuje jednostavnije upravljanje postavkama za zaštitu od "praćenja" web stranica (unutar privacy okvira) te bolju podršku za HTML5 i CSS3 animacije.

Download

Novi Firefox 5 može se besplatno skinuti sa službenih Mozillinih stranica. Međutim, ako u svakodnevnom radu koristite neka proširenja (add-onove), svakako prvo provjerite da li su ta proširenja dostupna i za novu Firefox 5 verziju.

 

Twitter

Twitter Pratite nas na Twitteru

Uskočite u najbrže rastuću društvenu mrežu i pratite nas na Twitteru pomoću svog računala ili mobitela.

Facebook

Facebook Pratite nas na Facebooku

I mi smo na Facebooku, baš kao i Vi. Iskoristite popuste i pogodnosti koje dajemo samo našim Facebook fanovima!

RSS kanali

  RSS kanali vam omogućuju da doznate kada se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.

Ispravan XHTML i CSS kod

Valid XHTML 1.0 Transitional

Ove stranice imaju ispravan XHTML kod.

Valid CSS

Ove stranice imaju ispravan CSS kod.