Naslovnica Web stranice Izbor domene

Izbor domene Ispis

izbor domeneZa prepoznatljivost na Internetu, dobro je imati svoju vlastitu web adresu (domenu) koja glasi kao naziv tvrtke ili proizvoda (npr. "imetvrtke.hr", "moj-proizvod.com" i sl.).

Provjera domene

Za provjeru da li je neka domena slobodna, možete koristiti ovaj formular:

Ime domene :
Jesi li covjek? Ako jesi, ostavi prazno.

Izbor domene

Internet domena je termin koji označava adresu web stranica na Internetu. Web domena je važna jer predstavlja Vašu tvrtku te proizvode i usluge koje nudite. Ona je sredstvo po kojem će Vas drugi zapamtiti i identificirati na Internetu.

Ukoliko želite, mi Vam možemo pomoći prilikom izbora naziva domene. Naravno, osnovni preduvjet za registraciju domene je da je ona slobodna tj. da nije zauzeta (to možete provjeriti koristeći gornji formular).

Registracija domene

Ako želite, umjesto Vas možemo odraditi sav administracijski posao oko registracije domene. Pri tome je registracija .hr domene besplatna ukoliko je jednaka nazivu Vaše tvrtke/obrta/udruge, a u suprotnom je cjena oko 650,00 kn/godišnje. Komercijalnu domenu (.com, .net, .org, .biz...) možete registrirati po cijeni od oko 100,00 kn/godišnje. Cijena registracije hrvatske komercijalne domene .com.hr iznosi oko 50,00 kn.

Postupak registracije domena obično traje 2-3 dana (ili koji dan duže u slučaju .hr domena).

Novi pravilnik o hrvatskim domenama

U prošlosti pravne i fizičke osobe nisu mogle registrirati više od jedne .hr domene čija je registracija bila besplatna, a naziv domene je trebao odgovarati nazivu tvrtke.

Prema novom pravilniku o hrvatskim domenama, koji je stupio na snagu 08.04.2010. godine, i pravne i fizičke osobe i dalje imaju pravo na besplatnu registraciju jedne .hr domene koja treba biti jednaka nazivu (ili skraćenom nazivu) tvrtke ili osobe koja registrira domenu.

Novina je da pravne osobe mogu registrirati još 9 dodatnih .hr domena, a obrti i udruge još jednu dodatnu .hr domenu bez nekih većih ograničenja u izboru naziva domene. Međutim, te dodatne domene nisu besplatne već im je cjena oko 650 kn/godišnje.

 

Twitter

Twitter Pratite nas na Twitteru

Uskočite u najbrže rastuću društvenu mrežu i pratite nas na Twitteru pomoću svog računala ili mobitela.

Facebook

Facebook Pratite nas na Facebooku

I mi smo na Facebooku, baš kao i Vi. Iskoristite popuste i pogodnosti koje dajemo samo našim Facebook fanovima!

RSS kanali

  RSS kanali vam omogućuju da doznate kada se na određenoj web stranici pojavio novi sadržaj. Štedite vrijeme i uvijek ste prvi informirani.

Ispravan XHTML i CSS kod

Valid XHTML 1.0 Transitional

Ove stranice imaju ispravan XHTML kod.

Valid CSS

Ove stranice imaju ispravan CSS kod.